Vår VD om 2020 och nya rekordstarten: ”Stolt över våra hantverkare”

Vår VD om 2020 och nya rekordstarten: ”Stolt över våra hantverkare”

02/02/2021

Ökat kvinnligt ledarskap, bättre resultat och stolta ögonblick. Vår VD Ulf Håkansson summerar höjdpunkterna 2020 och blickar framåt mot ett nytt år som redan fått en rekordstart och som kommer att bjuda på flera intressanta nyheter.

Snart kan vi släppa 2020 helt och sätta det gångna året i en evig karantän i våra minnen. Men först minns vi tillbaka till några av höjdpunkterna från året, som trots allt var många, innan vi riktar allt fokus mot vad 2021 har att erbjuda.

– Jag har så många fina minnen från våra projekt förra året. Det är svårt att bara välja ett. Det är många slutbesiktningar man kommer till där det inte finns några anmärkningar alls och beställarna öser beröm över arbetet. Det är lika minnesvärt varje gång och jag blir så otroligt stolt över våra hantverkare.

Slutbesiktningar utan anmärkningar och fint hantverk är något som Ulf har sett tidigare och är övertygad om att han kommer få se mer av, men 2020 hade också fler höjdpunkter.

– Den kanske absolut största höjdpunkten för mig var att vi fick in en ny projektledare och därmed ökade det kvinnliga ledarskapet i organisationen. Det var målet. Det är ju faktiskt en ökning med 100 % och något som har fattats, så det känns både viktigt och väldigt bra, säger Ulf som också har sett en minskad omsättning på företaget och ett klart bättre resultat.

 

Rekordstart, nytt marknadsområde och utrymme för nya lärlingar

 

2021 har redan bjudit på en nyhet – ett nytt marknadsområde. Takbesiktningar ingår ofta som en självklar del av projekten, och sedan årsskiftet är det även en fristående tjänst.

– När vi åker och tittar på ett nytt jobb så gör vi ju mer eller mindre en takbesiktning. I vissa fall är det dock bara en takbesiktning som önskas, och det är det som är skillnaden nu, att vi erbjuder det som en ren tjänst. Förhoppningsvis är det ett område som kan växa under året.

Samtidigt som nya tjänster lanseras skrivs även en bok. Det är Takskifferspecialistens handbok. Ett omfattande verk som kommer att innehålla allt som en takskifferspecialist behöver veta. Boken väntas vara klar till sommaren och ska hjälpa projektledaren, hantverkarna och kommande lärlingar på företaget.

– Vi jobbar på för fullt och det blir nästan som en instruktionsbok i stil med hur man skruvar ihop en IKEA-byrå. Enkla förklaringar kommer varvas med fördjupad läsning. Nu börjar vi vara redo för att ta in nya lärlingar igen, så boken är något vi även kan ha nytta av i vår interna skifferskola som vi startade upp under 2019. Det ska också bli kul, att få in lärlingar.

Det kan bli ett roligt år för Takskifferspecialisten med nya områden, en behjälplig handbok, nya lärlingar och kvinnligt ledarskap på plats. Och året har börjat starkt.

– Vi har börjat 2021 med en rekordstart faktiskt. Det är vi otroligt glada över. Efter nyår brukar vi inte kunna gå upp i full bemanning igen förrän mars-april, men i år kan vi göra det redan i februari och det känns fantastiskt bra. Vi hoppas på en tidig vår!

 

Fler nyheter

25/04/2022

Nygammal Glavaskiffer kröner Säffle stadshus: ”Själva smycket i Säffle”

En novemberlördag år 1954 dricker svenskarna sitt morgonkaffe och bläddrar i sin papperstidning. ...

25/04/2022

Västra Bodarna förtrollas med ny unik husdröm: ”Vill jobba med material som känns bra i hjärtat”

Skolarkitekten låter drömmarna flyga fritt. För det gör husdrömmarna i Västra Bodarna utanför...

25/04/2022

Cederträ samspelar med skiffer på Björkdungens fasad: ”Inte bara snyggt, ett väldigt bra material också”

Redan i projektstadiet var intresset stort för de planerade hyreslägenheterna. Jens Hagelberg på ...

17/06/2021

Hantverkstraditionen förs vidare till nästa generation: ”Ett riktigt roligt hantverk”

Högt uppe på Nordens många skiffertak har hantverkstraditionen förts från generation till gener...

aaa-logo

Se vår senaste broschyr