Hallå där… Dennis Hultgren!

Hallå där… Dennis Hultgren!

24/06/2019

Dennis Hultgren började på Takskifferspecialisten som lärling direkt efter studenten. Nu arbetar han som takmonterare och trivs väldigt bra.

– Det finns fem olika erfarenhetsnivåer och jag är på nivå tre. Att bli fullärd tar mellan 3-5 år beroende på hur mycket man jobbar och på hur lätt man har för att lära, berättar Dennis.

Dennis ingår i ett arbetslag om tre personer som bor och arbetar tillsammans runt om i Sverige. Arbetsveckan är 40 timmar men man fördelar timmarna på fyra dagar och är ledig tre.

– Vi brukar börja vid 7-tiden på morgonen och arbetsdagen slutar lite olika beroende på vad som ska göras. Ibland måste vi riva gamla tak och återanvända gammal skiffer som ska hålas om. Ibland kan vi lägga nytt direkt och då skiljer sig jobben åt en hel del.

 

“Kan hitta på saker tillsammans med arbetskamraterna”

 

Man bygger en specialställning på taket med olika arbetsplan och skiffret levereras med fördel från lastbil direkt uppe på ställningen. I annat fall bygger man en egen materialhiss för att frakta upp materialet i. Dennis och hans arbetskamrater spikar skiffer från kanten in mot mitten av taket och just kanterna som måste huggas är tidskrävande. Personen i mitten hinner med en större yta på samma tid.

– Man börjar alltid från takfoten och arbetar sig upp till nocken för att få till överlapp och ett tätt tak. Man sitter för sig själv och arbetar med sin del av taket och det är skönt att man kan styra mycket av jobbet själv, säger Dennis.

Att jobbet är fritt är något som Dennis värdesätter mycket.

– Ja det här jobbet passar mig jättebra. Att man är borta flera dagar i veckan är inget jag tänker på och det roligaste är att man inte är låst. Man kan hitta på saker tillsammans med arbetskamraterna efter jobbet och är det fint väder kanske vi slutar lite tidigare och drar fram grillen, avslutar Dennis.

Fler nyheter

14/12/2022

Mo kyrka får äntligen ett tak med bara Dalslandskiffer: ”Vi hade tur som en tokig”

Träkyrkan i Åmål har anor från medeltiden och fick sitt nuvarande utseende för 140 år sedan. M...

25/04/2022

Nygammal Glavaskiffer kröner Säffle stadshus: ”Själva smycket i Säffle”

En novemberlördag år 1954 dricker svenskarna sitt morgonkaffe och bläddrar i sin papperstidning. ...

25/04/2022

Västra Bodarna förtrollas med ny unik husdröm: ”Vill jobba med material som känns bra i hjärtat”

Skolarkitekten låter drömmarna flyga fritt. För det gör husdrömmarna i Västra Bodarna utanför...

25/04/2022

Cederträ samspelar med skiffer på Björkdungens fasad: ”Inte bara snyggt, ett väldigt bra material också”

Redan i projektstadiet var intresset stort för de planerade hyreslägenheterna. Jens Hagelberg på ...

aaa-logo

Se vår senaste broschyr