Skifferfasad

Skifferfasad

Experter på skifferfasader

Vi på Takskifferspecialisten har levererat och monterat skifferfasad till både mindre och stora projekt. Genom det har vi gedigen kunskap om fasadskiffer och hur det ska monteras för bästa resultat och hållbarhet.

Funderar du på vilket material du ska välja till din fasad är skiffer oslagbart. 2016 kom en studie ifrån Lunds universitet som visar att skiffer är det mest miljövänliga valet för fasader. En skifferfasad har otroligt lågt Co2-utsläpp och blir det skött på rätt sätt kan det hålla i minst 100 år.

Ur ett kostnadsperspektiv är det också hållbart. Eftersom det är ett starkt naturmaterial behöver du knappt lägga några pengar på underhåll, utan fasadskiffern håller sig naturligt fin i många år.

Förutom ovan nämnda fördelar med en skifferfasad är också risken för fukt i konstruktionen betydligt mindre än med andra fasadmaterial. Bakom skiffern finns nämligen en luftspalt som ventilerar bort oönskad fukt innan det når bakomliggande ytterväggskonstruktion. Helt enkelt ett utmärkt fuktskydd.

Välj en av våra olika varianter av Ecoskiffer® eller kombinera två för ett extra unikt utseende.
 

Vi arbetar med Ecoskiffer® Black, Silver, River och Trend för skifferfasad

När vi monterar en skifferfasad arbetar vi primärt med våra skiffersorter Black, Silver, River och Trend. Fyra sorter som delar fördelarna, men som ger helt olika uttryck som fasadmaterial. Vår mörkaste variant är Ecoskiffer® Black från bergen i norra Spanien som funkar lika bra på tak som till en skifferfasad. Ett hållbart och prisvärt val som dessutom är förhållandevis likt vår svenska Grythytteskiffer.

Ecoskiffer® Silver är ett ljusare och livfullt material som skapar riktigt effektfulla tak och skifferfasader. För en mer grågrön finish väljer du i stället Ecoskiffer® River som med sin unika glans och extrema hållbarhet beskrivs som skiffervärldens diamant. Både Ecoskiffer® Silver och Ecoskiffer® River kommer dessutom med 100 års materialgaranti.

Den fjärde sorten, Ecoskiffer® Trend, är kanske den som särskiljer sig allra mest. Med roströda och orange inslag blir varje skifferplatta ett konstverk i sig. Vår Ecoskiffer® Trend pryder bland annat K21 i Mölndal – en väldigt vacker skifferfasad ritad av arkitekterna på Wingårdhs.

...från våra projekt

Se vår senaste broschyr