Skiffertak

Skiffertak

Specialister på skiffertak

Renovering eller nyläggning av skiffertak, vi på Takskifferspecialisten hjälper dig. Vi är specialister på hantverket och har som Nordens ledande aktör monterat skiffertak sedan 1987.

Hos oss hittar du flera olika varianter av takskiffer. Önskar du något annat än de varianter vi erbjuder gör vi så såklart allt vi kan för att tillmötesgå ditt behov.
 

Skiffertak – både tradition och framtid

Ända sedan 1700-talet har skiffer använts för att täcka tak. Till en början förekom skiffer mestadels på kyrkor och andra herrgårdsbyggnader. Nu för tiden ser du det som ett vanligt bruksmaterial på såväl tak som fasader.

Skiffern som blir takskiffer har skapats under miljontals år genom att jordskorpan har format och bearbetat bergarter till perfektion. Den långa processen har gjort att skiffer kan stå emot väder, vind och skiftande temperaturer.

I Grythyttan finns en gedigen hantverkstradition när det kommer till att arbeta med skiffer, men det är också ett material för framtiden. Skiffertakens långa livslängd och möjligheten till återbruk gör materialet till ett hållbart och klimatsmart val.
 

Vi arbetar med Ecoskiffer® Grythyttan, Black, Silver och River

Till skiffertak kan vi bland annat erbjuda följande sorter:

Till våra egna projekt kan vi även erbjuda begagnad takskiffer från såväl Sverige som Norge. Vid en omläggning av skiffertak kan nämligen större delar av den befintliga skiffern återanvändas.

Vi på Takskifferspecialisten har ett stort lager av begagnad takskiffer som vi vid omläggningar kan erbjuda som kompletteringsskiffer för att bevara så mycket som möjligt av utseendet. Begagnade skiffersorter vi kan erbjuda är:

  • Grythytteskiffer
  • Dalslandsskiffer
  • Glavaskiffer
  • Altaskiffer

Med materialets struktur och många valmöjligheter vad gäller form och färg är takskiffer ett ultimat material för att addera exklusivitet till en byggnad.
 

Våra skiffertak håller i minst 100 år

Så, varför ett skiffertak? När du vill ha ett vackert tak, som kräver minimalt med underhåll och håller länge – då ska du satsa på ett skiffertak. Faktum är att skiffertak ofta håller i över hundra år. Och efter hundra år, ja då handlar det inte om att riva och lägga ett nytt tak, utan om att ta bort och lägga tillbaka de gamla plattorna. Åtminstone runt 90 % av dem.

Skiffern är ett rent naturmaterial, helt fritt från all kemisk behandling, som tillsammans med sin livslängd och möjligheten till återbruk gör det till en bra investering för både planetens och takets framtid.

Vill du ha hjälp med nyläggning, omläggning eller reparation av ett skiffertak? Kontakta oss så hjälper vi dig. Vi har lång erfarenhet av skiffertak och är medlemmar i både Byggföretagen och Byggnadsvårdsföretagen. Vi utför även takbesiktningar och har specialtillverkning av konsoler för taksäkerhet till skiffertak.

Se vår senaste broschyr