Burgårdens Gymnasium

Burgårdens Gymnasium

Omläggning – skiffertak

Den K-märkta byggnaden i Göteborg står inför en totalrenovering. Det är mycket som blir nytt på Burgårdens Gymnasium, men en stor del av det drygt 80 år gamla skiffertaket kan återanvändas.

Burgårdens gymnasium är Göteborgs största sett till antal elever och vid byggkojorna på innergården väntar Mats från Skanska, Takskifferspecialistens beställare.

– Vi från Skanska har varit här i ett och halvt år nu och allt ska vara färdigt i september. Det är mycket som ska göras, med totalrenovering både invändigt och utvändigt. För att få plats med nya ventilationsaggregat gör vi taklyft på vissa ställen och hela skiffertaket läggs om. Där har vi tagit in Takskifferspecialisten till vår hjälp.

Mats är erfaren inom branschen. I nästan 40 år har han arbetat på Skanska och han var själv med och byggde ut Burgårdens gymnasieskola i början på 90-talet. Den här gången är det fokus på skolans äldsta del, B-huset, som har haft samma Grythytteskiffer sedan 1938. För Mats är det är första gången som han arbetar tillsammans med Takskifferspecialisten.

– Skanska har haft projekt med Takskifferspecialisten tidigare men för mig personligen är det första gången. Det har funkat jättebra! Det är väldigt duktiga killar som arbetar hårt och är bra på att samarbeta, det vill jag ge dem en eloge för.

Nyheter om projektet

Se fler av våra projekt

Se vår senaste broschyr