Skifferfasad

Skifferfasader är vanligt i stora delar av Europa och Nordamerika, men i Sverige har det hittillsmest använts som takbeklädnad. Vi på Takskifferspecialisten har trots det en gedigen kunskapom fasadskiffer och hur det ska sättas. När man sätter fasadskiffer används oftast krok istället förskifferspik.

Under miljontals år har jordskorpan format och bearbetat bergarter till perfektion. Den långaprocessen har gjort att skiffer kan stå emot väder, vind och skiftande temperaturer. Med sin unikastruktur och många valmöjligheter vad gäller form och färg är fasadskiffer ett fantastiskt materialför att addera exklusivitet till en byggnad.

Funderar man på vilket material man ska välja till sin fasad är skiffer oslagbart. 2016 kom enstudie ifrån Lunds universitet som visar att skiffer är det mest miljövänliga valet för fasader. Dethar otroligt lågt Co2-utsläpp och blir det skött på rätt sätt kan det hålla i 100 år. Ur ettkostnadsperspektiv är det också hållbart. Eftersom det är ett starkt naturmaterial behöver manknappt lägga några pengar på underhåll utan skiffern håller sig naturligt fin i många år.

Förutom ovan nämnda fördelar med fasadskiffer är också risken för fukt i konstruktionen betydligtmindre än med andra fasadmaterial. Bakom skiffern finns en luftspalt som ventilerar bort oönskadfukt innan det når bakomliggande ytterväggskonstruktion. Helt enkelt ett utmärkt fuktskydd.

Välj en av våra olika varianter av fasadskiffer eller kombinera två för ett extra unikt utseende.Möjligheterna är oändliga då det går att välja både kulör och form. Skiffer är ett flexibelt materialoch kan fås rundhugget, spetshugget eller koniskt format. Här är det enbart kundens fantasi somsätter gränser. Vi hjälper gärna till att komma med idéer och kan visa tidigare projekt på hur enskifferfasad kan se ut. Vi på Takskifferspecialisten strävar alltid efter att bemöta kundensönskemål på bästa sätt. Önskas någon annan typ av fasadskiffer än den vi normalt arbetar medså gör vi allt för att tillmötesgå det behovet.

För några år sedan utförde vi ett stort projekt med fasadskiffer på Amerikaplads i Köpenhamn.Totalt handlade det om 6 500 kvm skiffer på en väggfasad med 600 fönster. Det blev bådevackert och omtalat. Nu blir förfrågningar om fasadskiffer allt vanligare. Vi hör av både frånoffentliga beställare och från privatpersoner som vill ha något som både är praktiskt, hållbart ochmiljövänligt. Vi tycker helt klart att en skifferfasad är en investering. Med sin hårda struktur ochmånga lager håller skiffer perfekt för det nordiska klimatet. Ta en titt i vårt inspirationsarkiv där duhittar några av våra arbeten, bland annat det stora projektet på Amerikaplads.

Med skifferfasad får du en exteriör som håller länge. Alla möjligheter att välja utseende tillåter digsätta personlig prägel på ditt hem. Det enda du behöver göra de närmsta hundra åren är att tvättafasaden några enstaka gånger. Känner du dig ändå inte övertygad om varför skifferfasad är detbästa för dig? Kanske vill du veta mer om de olika varianterna som finns att få. Vilka frågor du änkan tänkas ha angående skifferfasader, tveka inte att kontakta oss. Vi bistår gärna med kunskapoch konsultation.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår